keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Mummulan maisemissa


Viime viikonloppuna suuntasimme tosiaan mummulani maisemiin Kaskisiin. Muutamat ylioppilasjuhlat pitivät meidät sen verran kiireisinä, että kunnon kaupunkikierrosta emme tällä kertaa ehtineet tehdä. Nyt täytyy siis turvautua osittain vanhoihin kuviin, mutta onneksi arkistosta niitäkin löytyy. 


Halusin tehdä postauksen Kaskisista, koska se on minulle yksi tärkeimmistä paikoista maailmassa! Kaskinen on Suomen pienin kaupunki ja samalla myös meren saari. Kaupunki on täynnä idyllisiä vanhoja puutaloja ja vehreitä puutarhoja. Talot ovat kaikki rakennettu aivan kadun reunaan. Kaskisissa kuuluu kävellä keskellä tietä. Kaupungissa onkin sanonta, että "Turistit kävelevät seiniä pitkin". Kaupunki edustaa yli 200 vuotta vanhaa rakennusperinnettä, johon tyypillisesti kuuluu säännöllinen ruutukaava.Yksi upea elementti Kaskisissa on tietysti meri! Se luo upeat puitteet kauniille kaupungille. Nämä kuvat ovat Lipinnokalta, josta näkyy avomeri ja aallot voivat tuulisella säällä olla todella korkeita. Nämä upeat kuvat ovat mieheni ottamia, niistä en voi ottaa kunniaa itselleni :)

Olen lapsesta asti nauttinut vanhojen kauniiden talojen katselusta ja siksi Kaskisissa onkin ihanaa vain kävellä ympäriinsä ja katsella taloja. Harmillista kyllä, Kaskisissa on monta upeaa vanhaa rakennusta tyhjillään. Monet ovat olleet jo vuosikymmeniä. Tässä minun lempirakennukseni, jotka pelastaisin, jos minulla olisi hurjasti rahaa. En tiedä kuka niissä asuisi? Varmaan minä kesäisin vuorotellen jokaisessa :) Mieheni aina vitsaileekin, että meidän ei kannata voittaa lotossa, koska rahat menisivät kaikki Kaskisten talojen pelastamiseen :)

-maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti