keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Thailand: Krabi, Railey Beach, Phi Phi, Ko LantaPalasin pari viikkoa sitten Thaimaan matkalta ja irtiotto arkeen teki kyllä loistavaa! Ensimmäinen viikko majailtiin viidakon reunustalla Krabilla Ao nangin liepeillä omassa poukamassa. Viikko oli ihana, mutta kohtuu eläintäyteinen ja tällaiselle ötökkäkammoiselle neidille melkoisen jännittävä =D. Tuli koettua varaanit, hiiret, jättietanat, torakat, ravut ja apinat, pum pum. Ao nangilta seilasimme pitkähäntäveneellä mm. Railey Beachille, jossa aika oli suorastaan pysähtynyt. Tätä kaipasin, valkoista hiekkaa, merta ja rauhaa. Hedelmä-shaket kyllä maistuivat auringon paahteessa ja kuumassa merivedessä.

Toiseksi viikoksi  suuntasimme Ko Lanta Yai:n saarelle. Lantalla tunnelma oli rauhallinen ja turisteja melkoisen vähän. Hintataso Ko Lantalla oli entistä edullisempi, paljon paikallisia asukkaita ja parhaimmat ruoka-annoksemme saimme nauttia kyllä Ko Lantan pikkuravintoloissa. Suosikkiannoksekseni jäi pienen perheravintolan tulinen Panang curry, kevätkääryleet sekä raikas mango shake ja hinta taisi olla 3€. Lantalta teimme parin päivän omatoimimatkan lautalla Phi Phi:n saarelle, jonne saapui myös tuttuja samana päivänä ;). Yövyimme porukalla rinteelle rakennetussa hökkelihotellissa, joka oli lopulta kyllä varsin viehättävä ja turvaisa. Toisena päivänä patikoimme Phi Phi:n Viewpointille 186m:n korkeuteen, josta upea meri ja saaret avautuivat.

Sääolot yleisesti vielä näin marraskuun puolivälissä olivat aika epävakaat ja vettä satoi viimeiset kolme päivää. Sade ei haitannut ja vuokrasimme Lantalta skootterit ja kiersimme saarta ristiin rastiin. Suosittelen, oli aivan sairaan hauskaa! Aluksi kaatosade, skootteri kahdelle ja vasemmanpuoleinen liikenne hieman hirvittivät, mutta asenne ratkaisi. Uutta sadeviittaa vaan marketista ja taas menoksi.

Mieleenpainuvimmat muistot matkalta:
- ilmaakin lämpimämpi merivesi
- taivaallinen aasialainen ruoka
- upea luonto ja viidakko
- ötökät ja hullut apinat
- lautan vaihto merellä; toisinsanoen laidan yli laivasta laivaan, yksinkertaista
- ajaton tunnelma
- jylhät karstivuoret
- pitkähäntäveneet
- ostoskorin kantaja kaupassa
- keuliva tuk tuk-taksi
- laskuvesi
- ukkosmyrskyt veneessä
- halpaakin halvemmat hinnat
- asioiden yksinkertaisuus

Paras matka kaikista!

-niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti